Great Deal !!!

ORDER DVD GRAPHIC COLLECTION

ads

International Sponsor Ads.

Your Ad Here

Free register SEO

Click here to register; up to 1000 unique ip per month, into your blog/website. IT FREE !!!

Great Deal !!!

international sponsor Ads.

Your Ad Here

Sunday, 20 March 2011

3 Blog, jadual baru dan permainan di facebook

ranting 
Bila kita mahu mempunyai pendapatan dari internet, sudah tentu kita akan terfikir tentang nuffnang saja kan? Tahukah anda bawaha pendapatan internet ni macam-macam dan terlalu banyak cuma berani atau tidak saja. Yang paling femes adalah Google adsense yang mampu mencapai ribuan ringgit sebulan kalau kena caranya. Tapi, kebanyakkan kita hanya 'stick; pada nuffnang saja. Apapun, untuk jadual baru ni, saya terpaksa handle 3 blog sekali gus, dan terpaksa menjadikan blog ini sebagai blog berbahasa melayu kerana De Facto video novel, bahasa utamanya adalah bahasa melayu.

satu lagi blog adalah http://hollywoodonnews.blogspot.com/ yang mana sepenuhnya dalam bahasa inggeris dan tujuannya adalah untuk mendapat Google adsense dan lain-lain lagi pendapatan dari internet.

Blog yang terakhir adalah http://nusanaga.blogspot.com yang mana sudah mencapai ratusan viewer sehari. Meskipun begitu, saya tidak akan promosikan banyak perkara di blog itu sebab blog itu adalah blog ilmiah. So, tak mau campur adukkan ilmu dan duniawi... ha3

Jadual baru saya yang harus saya patuhi adalah:-

- tiap hari, minimum 10 blog saya akan blog walking
- selasa hingga khamis malam, adalah khas untuk membina video De Facto
- Jumaat pagi, upload De facto ke Youtube dan 4shared untuk direct download.

dan perkara paling baru adalah...
SAYA AKAN BUAT PERMAINAN GAME DI FACEBOOK SETIAP MINGGU. Tak percaya?
Sila ke:-






So, selamat mencuba


Friday, 18 March 2011

Google Adsense

ranting 
hi...

i wanna ask you all about Google Adsense.
It is so difficult to get an approved by Google?

I was try about 5-10 email and yet it not been approved.
What the most laughable is; "Not supported languages"..
should i changed that to bahasa indonesia. because it only way to solve it.
i forgot that my past 2-3 posting is in malay language. pity me.

well, i must try harder and maybe next time, i will get approved.
But yet, if you want try internet business, Google adsense one of the answer.
But, out of America, is it so difficult to them to approved your email and account.
Business is business. SO, they make profit, so we are.

anyways, wait for DE FACTO episode 2, next week.

p/s: people ask me, why DE FACTO novel in Malay languages but your blog in english?!
so, my answer is; this blog is for Google adsense and any internet business. Ha3.
Jangan Marah~


Below is Amazon Associates. You not payed by 'pay per click' but get payed if buyer buy the item within your blog/website. tough huh?!

Wednesday, 16 March 2011

Streaming YouTube slow? Ini ada ubatnya

ranting 
Mari-mari, ini saya ada ubat khas untuk internet yang slow dan susah nak streaming YouTube (dan susah nak baca video novel saya ni.. sigh~)

Jadi, ni saya bagi free software yang harganya hampir $20 usd.
So, pakat2 download ya.
Dan, untuk ucap terima kasih, share lah pasal video novel ni pada kawan-kawan ya !

Tuesday, 15 March 2011

De facto episod 1

ranting 

DE DACTO episod 1



Sebuah Novel Video fiksyen karya Hasell usiby.
episod 1: Seorang pemuda telah di tahan di tempat kejadian kerana di syaki cubaan membunuh seorang tua di Setia Jaya, Selangor. Adakah pemuda itu bersalah?

Download link 

Design your item

you join i get $ then promote it to get $